Resedagbok – Storsjö Kapell 2011

25/6-2/7

Dag 1 – Lördag

Lördag, 25 Juni 2011

På denna resan var det Lasse och jag (Magnus) som var med och Charlie också så klart… Bilen är som det har varit dom senaste åren Min Honda CR-V.

Resan börjar som vanligt i Nässjö med en försovning och  glömd kaffetermos… Jaja, man kan inte få allt… Mot Habo för att hämta Lasse. I Habo lastar vi in alla saker vi behöver I takbox och bilens baggage.

Bilen redo för avresa…

Rast för bil, hund och oss… Kaffe…

Då var årets resa startad, mot nordligare breddgrader…
På vägen upp fixade vi först en Facebookgrupp som senare blev en Facebooksida (Fiskeäventyr.se). På den har vi lagt upp lite bilder och skrivit i när vi kommit ihåg det… Resan upp tog 11 timmar med stop för mat och rastning av Charlie. Lämnade Habo kl0900 och anlände Storsjö Kapell kl2000. Väl på plats tog vi några öl och en whiskey, vilken inte var god så den blev stående hela veckan. (Den står nu i garaget)

Framme i Storsjö och bilen kittad för fiske…

Dag 2 – Söndag

Söndag, 26 Juni 2011

Vi hade pratat om att lägga lite tid i Skärkan denna veckan så vi monterade spöhållare på bilen och satte fast spöna och drog iväg.

Väl uppe I Skärkan letade vi oss fram till den plats vi fått beskriven för oss. Det var ett fint stråk med lugnt strömmande vatten, vi satte oss ner och väntade på vakande fisk. Efter en stunds tystnad tyckte jag att jag horde ett vak någon stans i ån. Tog mitt spö och smög mig framåt mot strandkanten…

Vart hade det vakat? Där var det igen, vart? Där igen, nu såg jag det, mitt i ån, ca. 25 meter bort. Smög mig närmare för att komma åt att gå ner i vattnet utan att störa fisken. Lasse hade smugit med bakom mig och hade kameran redo om jag skulle fånga någon fisk. Vadade ut så jag kom i läge för ett kast, ingen fisk som steg på flugan.

Nu började det vaka lite överallt i ån och jag byte fisk, ingen fisk som vill ha min fluga. Bytte till en RedTag och lade ut flugan på ett nytt vak, slurp, där satt den. Det var ingen stor fisk men den tog min tort fiskade RedTag på min Pico 4#, det var så gott efter att ha håvat den och släppt tillbaka den. Efter det tog även Lasse en liten harr på torrfluga, skönt att det avklarat.

I väntan på vakande fisk…

Magnus släpper tillbaka en liten harr.

Lasse drillar en liten harr.

Efter dom fiskarna var det ingen mer fisk som ville ha våra flugor i Skärkan och när vi skulle packa ihop våra prylar säger Lasse att Charlie har fått några märkliga bett i jumsken… Bäst att kolla detta, verkar vara av samma typ som förra året men tog en bild och smsade det hem, hemma sa dom att vi skulle hålla ett öga på lillskiten så det inte blev värre. Bra, då kör vi… Hmm, när fick han mat…

Attans, det var dags för det också, ingen mat med oss till honom. Jaha, det var bara att dra ner till Campen men först ett stopp vid Dalsjön, det vakade fisk som aldrig förr, det var “Rocken”-kläckning. Blev sugen att prova så jag tog bort spöt från hållaren och knöt på en “Rocken” och gick ut på en stenudde, första flugan satte jag i ett träd, den andra flugan med tafs gick åt i munen på en hungrig harr när jag gjorde mothugget.

Tog mig samman och knöt på en ny tafs och en ny fluga och väntade in ett vak, där… Ut med flugan mitt i vaket, pang, där satt den, det var en fin bit som tagit flugan, en fin harr på 43 cm. dock vägde den bara 6hg. Den fick hänga med ner till campen för att bli rökt.