Eftermiddag i Baltak

Det blev en sväng till Baltak igår eftermiddag. Jag började med att rigga spö och ta på mig vadarna. Sedan köpa ett eftermiddagskort.

Till en början var det inte mycket folk så jag kunde välja plats för fisket utan att behöva ‘kriga’ med andra fiskare. Tog bilen och åkte till bälteberga och ruinpolen. Knöt på en husmask och började fiska. Till en början var det inte mycket liv i strömmen men några små nafs i flugan kände jag. Jag lät flugan följa med strömmen tills den stannade upp, då började jag sakta ta hem den och där var den, en strömbåge tog flugan. Först drog den nedströms men jag lyckades få den att vända och jag fick upp all lös lina på rullen. När jag fått den på rullen beslöt fisken sig för att komma först närmare, som om den gav upp. Tog tag i håven, då rusar den första gången och jag inser att bromsen är för löst ställd. Jag justerar lite och får in fisken igen, då gör den en andra rusning mot strömmen. Då jag justerat bromsen lite för dåligt blir jag tvungen att bromsa med handen, vilket var ett misstag, jag känner att veven slår i min tumme två gånger sen går tafsen av…

Efter den dusten blev det kaffe

Tyvärr blev det varken några fler bilder, inte heller några upptagna fiskar. Hade dock en båge som tog en torrfluga för mig då jag kastade på ett vak, den tog snabbt och hårt och jag gjorde lite för hårt mothugg så tafsen gick av precis inne vid flugan. Troligen handhavandefel från min sida😒

Det var allt som hände denna gången, var tvungen att åka hem till Hero efter den tappade fisken. Hero hade haft en mysmiddag ensam när jag kom hem, men det är en annan historia.

Tight Lines/Magnus

Det här inlägget postades i Baltak 2017, Flugfiske, Flugfiske 2017, Regnbåge och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.